Belépés
Süssünk a szabadban!
Mi kell a jó grillpartihoz, avagy a kerti sütögetéshez? Jó idő, jó társaság, jó sütni való hús vagy zöldség.

Aki húst szeretne sütni, fémrostélyt vagy rácsot helyezzen a lehetőség szerint téglából összeállított tűzhelyre. Akinek pedig faszénparázzsal működő, lábakon álló kerti grillezője van, annak igazán nem lesz nehéz dolga.

Grillezni csak parázson lehet, a ...
Kolbászos csirkenyársak
... csontot, kissé kiverjük, besózzuk őket. A kolbászt héjának lehúzása után villával elnyomkodjuk. A zöldfűszereket leöblítjük, levélkéiket lecsipkedjük, majd a meghámozott fokhagymával együtt finomra vágjuk, és összedolgozzuk a kolbászmasszával.
2. A hússzeleteken arányosan elosztjuk az illatos tölteléket, feltekerjük-összegöngyöljük őket, és kettőt-kettőt 2 bambuszpálcikával s...
Paradicsomleves pizzafűszerekk
... A paradicsomokat (egy kivételével) 2 percre forró, majd hideg vízbe dobjuk, meghámozzuk, magjaikat eltávolítjuk, húsukat felaprózzuk. A vörös- és a fokhagymát megtisztítjuk. Az előbbit finomra vágjuk, megfonnyasztjuk az olajban, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a paradicsompürét, egy perc múlva a paradicsomot (ha konzerv, levével együtt), az ételízesítőt, az oregánót és a csilipor...
Paprika fokhagymás körözöttel
... nagyobb, húsos paprika.
1. A tehéntúrót szitán vagy (kétszer) krumplinyomón áttörjük. A hagymát meghámozzuk, pici kockákra vágjuk vagy megreszeljük. A metélőhagymát leöblítjük, ollóval finomra aprózzuk.
2. A juhtúrót, tehéntúrót és a margarint habosra keverjük a mustárral, pirospaprikával, paprikakrémmel, köménymaggal, sörrel és egy tekerésnyi frissen őrölt borssal. Hozz...
Gombás pulykaragu makarónival
... g makaróni (csőtészta), 2 ek. olívaolaj, 4-12 olívabogyó.
1. A zöldségeket megtisztítjuk. A gombát vékony szeletekre, a hagymát karikákra, a kaprot (néhány szél kivételével) finomra vágjuk. A paradicsomokat almaszerűen, vékony csíkban meghámozzuk, héjukat (mintegy rózsát formálva) feltekerjük, és félretesszük a díszítéshez. Magjaikat-levüket eltávolítjuk, a paradicsomhú...
Töltött paradicsom sonkával
... ízlés szerint frissen őrölt borsot.
3. Az uborkát és a hagymát megtisztítjuk, a bazsalikomot leöblítjük, lerázzuk róla a vizet, levélkéit lecsipkedjük, s néhány bóbita kivételével finomra vágjuk. Az uborkát, sonkát és sajtot csíkokra, az újhagymát apróra vágjuk, majd a bazsalikommal együtt beleforgatjuk az öntetbe.
4. A paradicsomok belsejéből papírkendővel felitatjuk a ...
Finomság disznóhúsból
... megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst, szárított fokhagymával ízesítve elkezdjük sütni.

Közben hozzáadjuk a feldarabolt sárgarépát, babérlevéllel, egy szem sze...
Pizzamártás (sugo 1)
...5 dkg finomra vágott hagymát 0,5 dl aljban megpárolunk, hozzáadunk 2-3 cikk zúzott fokhagymát, 7 dkg (1 kis doboz...ízé ház...ízé doboz :-) ) paradicsom pürét, sót, őrölt feketeborsot, reszelt gyömbért.
Az egészet jól lepíritjuk, felöntjük vízzel és jól kiforraljuk. A víz mennyiségét úgy kell meghatározni, hogy kb. 1 dl mártás legyen adagonként. Ha nagyon savanyú, egy kevés cu...
Nyári zöldségleves májgaluskáv
... cukkini, 150 g vajbab, egy csokor újhagyma, 300 g zöldborsó, 1 ek. olaj, 1,2 liter húsleves (kockából).

1. A májgaluskához a zsemlét beáztatjuk langyos vízbe. A vöröshagymát finomra vágjuk, megpároljuk a vajban/margarinban. A petrezselymet leöblítjük, leveleit lecsipkedjük. A májat megtisztítjuk, majd a kinyomkodott zsemlével és a petrezselyemmel együtt aprítógépben pép...
Hamis vadasmártás
... szerint só,
1 csapott mokkáskanál törött bors.

A zöldségeket megtisztítjuk, majd lereszeljük. Mély
serpenyobe öntünk 2 evokanál olajat, és üvegesre
pirítjuk rajta a finomra vágott hagymát meg a reszelt
zöldségeket. Ezután 3 dl vizet öntünk rá, és 10 percig
fozzük. A fott zöldséget kissé kihutjük, és levével
eygütt turmixgépben pépesítve, fé...
Hagymás krumplisaláta 4 személ
... salátalevet. A krumplit és a hagy...
Currys tojássaláta
... meghámozzuk. Az előbbit karikára vágjuk, az utóbbit negyedeljük és felszeleteljük. Az uborkát a burgonyához hasonlóan földaraboljuk, a hagymát vékony karikára szeljük, gyűrűire szedjük - de finomra is apríthatjuk. A paprikát kicsumázzuk, húsát kis kockákra vágjuk. A majonézt a joghurttal simára keverjük, megsózzuk, megborsozzuk, mustárral, citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük...
Almás-mézes érmék
... finomliszt,
1/2 teáskanál szódabikarbóna,
1/2 teáskanál sütőpor,
1/2 teáskanál só,
1/2 teáskanál őrölt fahéj,
1/2 teáskanál őrölt szerecsendió,
3 dl finomra metélt hámozott alma,
2 dl finomra aprított, kimagozott datolya,
1 dl mazsola,
1 dl apróra vágott dió,
5 dl hántolt zab.

Verjük fel a lágy margarint (vagy...
Amaretti (mandulás puszedli it
... dkg kristálycukor,
1 teáskanál keserűmandula-aroma
4 tojásfehérje,
1 evőkanál vaj, és
1 evőkanál liszt a tepsihez

Előkészítés:

A mandulát finomra daráljuk és összekeverjük a porcukorral meg a keserűmandula-aromával; a tojásfehérjéből kemény habot verünk, a kristálycukrot hozzáadjuk. Kanalanként tesszük bele a mandulamasszát, majd simá...
Karácsonyi mézes (nagyon jó)
...
25 deka melegített mézet,
1 egész tojást,
1 citrom reszelt héját,
2 késhegynyi fahéjport,
4-5 finomra tört szegfűszeget összegyúrunk
30 deka liszttel kevert
1 csomag sütőporral.

Ujjnyi vastagra nyújtjuk, és részben négyzetes alakúra vágjuk, részben különféle vágókkal kiszúrjuk. Vajazott tepsibe tesszük és cukros vízzel megkenve,...
Orosz teasütemény (igen jó, ki
... kétharmad részét nyújtjuk, s pogácsaszaggatóval szúrjuk ki.

A korongocskák közepére a következő keveréket készítsük:
15 deka héjas mandulát
15 deka cukorral mozsárban finomra törünk s hozzáadunk
1/2 deci tejet, jól összekeverjük.

A tejes keverékhez még 1/2 csomag vanilincukrot, 4 deka mazsolát, kevés tört fahéjat és 5 deka vajat adunk. A f...
Áfonyatorta
... szóráshoz: 20 dkg liszt
25 dkg cukor
20 dkg őrölt mandula
15 dkg vaj
2 tojássárgája
csipetnyi só




ELKÉSZÍTÉS

A citrom héját finomra reszeljük. Robotgéppel 20 dkg cukrot, 10 dkg mandulát, a citromhéjat és a sót összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a vajat és a tojássárgákat. Sima masszává turmixoljuk, majd golyót formálunk ...
Budwig-krém
... citrom
2 alma
4 kis banán
20 dkg sovány fehér sajt

A díszítéshez
almagerezdek
mogyoró



ELKÉSZÍTÉS

A rizst és a mogyorót finomra daráljuk, a citromok levét kinyomjuk. Az almákat meghámozzuk, a magházukat kiszedjük, húsukat lereszeljük, a citromlével meglocsoljuk, és összekeverjük. A banánokat meghámozzuk, és turmi...
Citromfelfújt
... tojás

cukor



ELKÉSZÍTÉS

4 kis agyag sütőformát kivajazunk, az aljukat és a széleiket cukorral meghintjük, majd a fölösleget lerázzuk róluk. A citromhéjat finomra reszeljük. A citrom levét kinyomjuk, negyed kávéskanálnyit félreteszünk, a többit az aromával összekeverjük. 4 evőkanál tejet félreteszünk, a többit felforraljuk. A megmaradt ...
Crčpe Suzette (francia különle
... különlegesség)



HOZZÁVALÓK:

8 palacsinta
3 mandarin vagy 2 narancs
7,5 dkg vaj
5 dkg cukor
1 evőkanál narancslikőr



ELKÉSZÍTÉS

A gyümölcsök héját finomra reszeljük. A vajat, a likőrt és a cukrot simára keverjük, beledolgozzuk a gyümölcshéjat és -levet. A palacsintákat ezzel a krémmel megtöltjük,...
1 2 3 ........294 295 ....441 442 ....588 589 590 
Címkék: Crčpe Suzette, kerti sütögetéshez, lehetőség szerint, kolbászt héjának, zöldfűszereket leöblítjük, meghámozott fokhagymával, hússzeleteken arányosan, illatos tölteléket, fokhagymát megtisztítjuk, előbbit finomra, áttört fokhagymát, perc múlva, tehéntúrót szitán, hagymát meghámozzuk, metélőhagymát leöblítjük, margarint habosra, tekerésnyi frissen, zöldségeket megtisztítjuk, gombát vékony, hagymát karikákra, paradicsomokat almaszerűen, hagymát megtisztítjuk, bazsalikomot leöblítjük, újhagymát apróra, bazsalikommal együtt, paradicsomok belsejéből, feldarabolt sárgarépát, csokor újhagyma, zsemlét beáztatjuk, vöröshagymát finomra, petrezselymet leöblítjük, májat megtisztítjuk, kinyomkodott zsemlével, petrezselyemmel együtt, finomra vágott, fott zöldséget, előbbit karikára, utóbbit negyedeljük, burgonyához hasonlóan, hagymát vékony, paprikát kicsumázzuk, joghurttal simára, lágy margarint, mandulát finomra, tojásfehérjéből kemény, kristálycukrot hozzáadjuk, korongocskák közepére, következő keveréket,
© 2013 TVN.HU Kft.